Meistä

Tarina

Kaikki alkoi siitä...

Lilla Pärlanin tarina, kuten monet muutkin hyvät tarinat, alkoi saluunasta. Keittiömestari Joonas Immonen ja satamamestari Jussi Liimatainen olivat pyörittäneet ravintola Sahan Saluunaa Turun saaristossa jo useana menestyksekkäänä kesänä. Paras resepti saaristoravintolan pyörittämiseen onkin laaja meritietous yhdistettynä ravintola-alan osaamiseen.

Jussi kokeneena merenkävijänä sai idean meren päällä kelluvasta kesäravintolasta, jonka kannelle asiakkaat voisivat astua vaikkapa suoraan veneestä. Joonas luonnollisesti innostui ideasta heti. Jussi sai vinkin tuttavaltaan Ruotsissa sijaitsevasta kalankäsittelylaitoksesta, joka soveltuisi ravintolakäyttöön. Tietenkin rakennus tulisi ensin hakea Suomeen, ja vieläpä meren halki. Yhdessä he lähtivät kesällä 2020 uhkarohkealle matkalle, ja Lilla Pärlan saapui satamaan neljä vuorokautta kestäneen merimatkan jälkeen. 

Kesällä 2021 avautui Turun saariston ensimmäinen kelluva ravintola Lilla Pärlan, jossa on sisätiloissa jopa 100 asiakaspaikkaa, suuri terassi ja koko ajan laajeneva vierasvenesatama. Ruokalistalta löytyy laadukkaita, edullisia ja simppeleitä sesongin herkkuja. Kala nousee tuoreena suoraan lähivesistä. Puulla lämpiävässä savustusuunissa tuoreet merenelävät, kasvikset ja lihat saavat mahtavan maun. Keittiön sydän on tulella toimiva arina, jossa paistetaan omassa pienessä leipomossa leivottua leipää ja pizzaa. Viinejä ei ole myöskään unohdettu, sillä Lilla Pärlanilla on jo nyt saariston monipuolisin viinivalikoima. 

Lilla Pärlanissa voit levähtää Rengastien varrella, nauttia rennosta illallisesta ystävien tai perheen kesken, ja paikka on takuuvarmasti paras viettää kauniita kesäpäiviä meren äärellä. 

Kaikki todella on herkullisempaa, hauskempaa ja kelluvampaa.

Kuvia meiltä

Galleria